18.10.2009

25 x Elliott

25 paljastusta minusta eli Elliottista:

1. Nimeni on Elliott. Kuulen myös usein itseäni kutsuttavan nimillä Epsu, Epsuttaja, Epsunder, Pepsu, Kultapupsu.

2. Jos Amos on leijona (tai possu), niin minä olen pupu. Olen kuin pehmoista pumpulia. Kun Amos tömistelee elefantin tavoin niin minä sipsutan keveästi, kuten balineesin sopiikin. Olen aina siro ja elegantti.

3. Jos olisin koira, olisin saluki. Amos olisi bokseri. Ehkä tämäkin kuvastaa hyvin suurta eroa ruumiinrakenteessamme ja yleisessä olemuksessamme.

4. Osaan miellyttää emäntää paljon paremmin kuin Amos. Kun haluan ruokaa, kuuluu minusta pieni, hento ja viaton miu tai u-uu. Jos se ei tehoa, otan esiin mustan trikoosuikaleen ja tanssahdan sen kanssa ympäri asuntoa pyörien kepeästi takatassuillani. Kolmas keino on mennä makaamaan matolle selälleen, tassut kohti taivasta, vähän kiemurrella ja katsoa isoilla viattomilla sinisilmillä anovasti emäntään. Olen toisin sanoen söpöilyn mestari.

5. Kun haluan huomiota, menen huoneen nurkkaan ja hyppään ylöspäin seinää vasten. Tämä on emännän mielestä ihanan hupsu ja harmiton tapa kerjätä huomiota (eräisiin toisiin verrattuna).

6. Olen viimein saanut takaisin itsevarmuuteni, joka heikkeni Amoksen saapumisen myötä. Nyt uskallan taas leikkiä emännän kanssa leikkejä, joita leikimme aina kaksistaan aikana ennen Amosta (a.e.A.), muunmuassa "emännänvaanimis -leikkiä", jossa itse menen nurkan taakse tai tyynykasan alle ja vaanin emäntää, ja kun emäntä on tarpeeksi kauhuissaan ja huutelee peloissaan "apua, joku vaanii minua!", hyökkään kimppuun. Hellästi pehmeillä tassuilla, tottakai.

7. Olen viime viikkoina alkanut myös kehrätä enemmän ja leikkiä riehakkaammin. Tämän hetken suosikkilelujani ovat Amoksen hännän ja korvien lisäksi erilaiset narut ja puuhelmitoukka, jonka kolina kovia pintoja vasten on kerrassaan vastustamaton.

8. Lempileffani on Siivekäs muutto, joka kertoo lintujen huikeasta matkasta maiden ja merten yli. Suosittelen sitä lämpimästi kaikille lajitovereilleni.

9. Olen hulluna puuvillahansikkaisiin. Etenkin kun ne ovat juuri tulleet pesusta ja ovat kosteita. Emäntä joutuu ripustamaan ne katonrajaan kuivumaan, jos haluaa, etten ota niitä leluiksi itselleni.

10. Tykkään minäkin esineitä kannella ympäriinsä. En tosin Herra Kettua. Emännällä on tapana laittaa meille makuualustoiksi isoja pyyhkeitä, mutta en erityisemmin pidä niistä ja siksi vedän ne lattialle esim. sängyn päältä.

11. Rakastan mattoja yli kaiken. Piehtaroin hulluna niiden päällä ja ryömin niiden alle, potkin ja revin. Kun emäntä toi viime viikolla uuden maton, otin sen heti omakseni, kellin sen päällä ihan onnessani ja kiitin emäntää, kun oli nähnyt vaivaa hankkiessaan minulle uuden kellimisalustan. Ihan minua varten!!!

12. Olen hulluna myös ruohon syömiseen. Etenkin sisällä kasvatettu ruoho herättää minussa ihan maanisia piirteitä. En varsinaisesti syö ruohoa, vaan tykkään isojen ruohotukkojen repimisestä. Amos syököön irti repimäni korret. On hauskaa myös napata koko ruohokasvusto multapaakkuineen päivineen mukaan ja kuljetella sitä ympäriinsä.

13. En juurikaan pidä kynsien leikkuusta enkä hampaiden harjauksesta. Koitan parhaimpani mukaan kiemurrella irti emännän otteesta, mutta se harvemmin onnistuu. Lohenmakuista hammastahnaa kyllä voisin syödä vaikka kuinka. Hampaiden harjauksen jälkeen huulia pitää nuolla vähintään vartti.

14. Amos ei ole helpoin pikkuveli - siitä pitää aina olla huolissaan. Kerran se meni emännän vaatekaappiin ja ovi meni kiinni. Siellä se huusi avuttomana. Alkoi itseäkin niin ahdistaa, että aloin itkeä yhtä lujaa kuin Amos ja hain emännän paikalle. Loppu hyvin, kaikki hyvin sillä kertaa, mutta toivon, että se oppisi joskus omista virheistään eikä sitä tarvisi koko ajan olla pelastamassa.

15. Aikanaan minun oli pakko repiä kappaleiksi kaikki eteen osuvat nenäliinat ja vessapaperit. Amoksen tänne muutettua olen päässyt eroon paperin silppuamis -taipumuksestani. Minun ei myöskään tarvitse enää huutaa ja juosta emännän perässä kuin ennen, koska Amos tekee sen puolestani.

16. Käyn aina salaa Amokselta emännän sylissä kehräämässä. Tosin silloinkin täytyy olla varuillaan ja vilkuilla yhtä mittaa ympärilleen, ettei Amos vain huomaa. Amos on erittäin mustasukkainen emännän huomiosta.

17. Kasvien hoito on lähellä sydäntäni. Olen aina vieressä seuraamassa, kun emäntä kastelee huonekasveja. Nykyään ei kyllä ole enää montaa jäljellä, koska viime aikoina on sattunut paljon "vahinkoja".

18. Minusta lähtee kovasti karvaa ja emäntä kampaakin minua pari kertaa viikossa. Se on suuri nautinto, paitsi pöksyjen harjaamisesta en tykkää yhtään. Minusta irronneet karvat tullaan lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen: maaseudulle luonnonmukaiseksi hiirikarkoitteeksi.

19. Vietän paljon aikaa ikkunan ääressä kiipeilypuussa. Ikkunan alla olevasta patterista tulee ihana lämpöaalto suoraan takapuoleen. Sweet!

20. Amosta on kiva jahdata ja kun sen lopulta saa kiinni, sen voi yllättää totaalisesti antamalla kunnon turkinpesun normaalin puremisen ja potkimisen sijaan. On se kyllä aika likainenkin välillä suoraan sanoen. Äijä touhottaa niin, ettei muista pitää huolta hygieniastaan.

21. Se ei osaa myöskään käydä vessassa, jos on pimeää. Minä taas hallitsen tämän homman vähän paremmin. Onhan eteisessä se toinen laatikko, ja siihen kajastaa vähän katuvaloakin. Amoksen pitää välillä huutaa emäntä hereille sytyttämään valot, jotta se voi mennä hiekkalaatikolle öiseen aikaan. Voi reppanaa! Kunhan emäntä ehtii niin se on luvannut hommata meille vessaan liiketunnistimella varustetun lampun.

22. Vessajutuista puheenollen, hiekan pöllyttäminen ympäriinsä on tosi hauskaa! Yleensä menen hiekkalaatikolle sisään vain puolittain ja kuovin tassukaupalla hiekkaa ulos. Välillä emäntä ennättää paikalle ja ohjaa minut hellästi kokonaan laatikon sisään, mutta useimmiten vessakäyntieni jälkeen Dyson joutuu hommiin.

23. Dyson on ihan ookoo. Tai ainakin kivempi, kuin sen edeltäjä, joka kiljui kuin tapettava sika. Amos taas tapansa mukaan ylireagoi ja säikkyy imuria ihan naurettavan paljon. Itse uskallan kävellä imurin vierestä, kun se on päällä, ja emäntä voi imuroida ihan minun vierestäni, jos makaan sohvalla.

24. En kauheasti välitä kuivaruoasta. Se on enemmän Amoksen juttu. Se jopa syö mieluummin kuivaruokaa, vaikka märkäruokaakin olisi tarjolla! Ihan kumma tyyppi.

25. Raakalihaa syödään kyllä molemmat antaumuksella. Mielestäni se haisee vähän arveluttavalta, mutta kun siihen lisätään tutun märkäruokapussin kastiketta, syön hyvällä ruokahalulla kaiken. Isot lihasuikaleet raahaan pois ruokailualueelta ja mässytän kuuluvasti. Ruokailun jälkeen nuolen huulia puoli tuntia ja siristelen silmiä emännälle. Nannaa oli!!

3 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Ooh, täällä oli jo Elliotinkin jutut! Me käytiin eilen lukemassa Amos-possun Suuret Paljastukset ja ajateltiin heti aamulla kommentoida. Nyt täällä oli vielä uusia Tietoja, jee! Me ei kyllä tajuta, miten kissoja pidetään niin salaperäisinä ja epäsosiaalisina, kun ainakin blogikissat kertovat itsestään ihan mitä vaan. :)

Amoksen juttuun meidän piti kommentoida, että me ei tajuttu niitä kakkahuutoja. Muuten about kaikki teidän elämässä ja persoonissakin muistuttaa meidän elämää. Meillä ei ole ihan samanlaiset persoonat, mutta kaikki teidän luonteenpiirteet ja leikit löytyy meistä jommastakummasta. Ja suurin piirtein meillä on samat Ison ja Pienen roolit, paitsi meillä se on Iso, joka aina HUUTAA, kun haluaa huomiota. Pieni puree, tosin yleensä se puree vain rakkaudesta, kun oikein pakahtumaisillaan silityksestä tms. ihananasta. Silti varsinainen rakastaja meillä on Iso: Cisu on itsekin vähän yllättynyt, miten siitäkin löytyi heti ihan kauheasti äitimäisiä piirteitä, kun se sai pikkuveljen hoidettavaksi, koulutettavaksi, vahdittavaksi ja pelastettavaksi. Mutta välillä senkin pitää livahtaa salaa yksin lepäämään, nauttimaan ja hurisemaan ihmisten kanssa. Noi pikkupossut on kyllä kivoja, mutta ne meinaa viedä väliltä äiti-veljiltä hermot ja voimat.

Kivaa viikkoa teille! Riehukaa kunnolla! Niin mekin aiotaan.

Terveisin
Cisu ja Toto

Satu kirjoitti...

Ihania kuvauksia :) Taidanpa joku kerta väsätä samanlaiset omista kotiriiviöistä :)

Karvalapset kirjoitti...

Hei ja mukava tutustua, Elliot & Amos!
Lisäsimme blogiimme linkit esittelyihinne 25-haasteen linkkilistaan, jotta mahdollisimman moni pääsee tutustumaan teihin. :)