31.1.2014

Feline awesomeness

Muutamia huvittavia piirteitä näissä karvaisissa otuksissa.

1) Amoksen loputon mustasukkaisuus

Jos ihminen haluaa Amoksen nopeasti tulevan luokseen, mutta herra on esim. nukkumassa tai tekemässä jotain muuta omasta mielestään niin tärkeää, ettei ihmisen huutelulle letkauteta edes korvaa, vaan tylysti totaali-ignoorataan tuo alemman lajin edustaja, on ihmisen kannalta ainoa toimiva ratkaisu alkaa huudella ihastuneella äänensävyllä kommentteja, joissa mainitaan Elliottin nimi, esim. "Oi, mun iiihana pieni Elliott, sä oot niin söpö!!!". Elliottin kehuminen laukaisee Amoksessa järjettömän mustasukkaisuuden, ja hän ryntää salamana paikalle muistuttamaan palvelijaa omasta uskomattoman upeasta olemassaolostaan - VAIKKA olisi ollut juuri nukkumassa sylikkäin Elliottin kanssa. Pösilö. xD

Sielläkö se taas lässyttää Elliottille? *mur*

Myös puhelimessa puhuminen laukaisee usein Amoksen mustasukkaisuuspuuskan, ja lähipiiri onkin tottunut kuuntelemaan Amoksen huomionhakuista huutoa emännän äänen rinnalla. Vieraammat soittelijat, esim. liittymämyyjät, lääkärit tms. ovat välillä Amoksen taustakarjunnan vuoksi jopa varovasti kyselleet, onko nyt jollain tapaa huono hetki puhua. (Ei, satun vain työskentelemään suurten kissapetojen parissa eläintarhassa.)

2) Pyllyn lämmitys

Talvisin tässä kämpässä saattaa hieman vetää, etenkin kun ihminen tykkää myös raittiista sisäilmasta ja harrastaa sen vuoksi paljon nopeita läpivetotuuletuksia, joten molemmat karvanaamat ovat ottaneet tavaksi säännöllisin väliajoin käydä kylpyhuoneen lämpöpatterin päällä lämmittämässä takamustaan. Valitettavan usein heidän ajoituksensa osuu yksiin, ja patterin herruudesta käydään ankaraa taistelua, vaikka molemmat kyllä mahtuisivat istumaan sen päällä yhtä aikaa peräkkäin.

 Hus! Pois siitä!

 Minun patteri. Minun.

Etenkin Elliottilla on ongelmia sietää Amosta lähelläkään kyseistä patteria, ja Amos on joutunut usein julman pylly- ja häntähaukkailun uhriksi, mikä saa hänet rääkymään kuin pienen vauvan. Tämä vuorostaan on suuressa ristiriidassa hänen muuten niin machon olemuksensa kanssa.

3) OMG, melkein kuoltiin janoon ja vessahätään!!! TAAS!!!

Aina ihminen ei välitä käyttää kylpyhuonetiloja avoimin ovin, vaan arvostaa toisinaan myös yksityisyyttä ja omaa rauhaa. Näinä kertoina kylpyhuoneen ovi on myös lukittava, muuten omatoimiset herrat osaavat kyllä tulla omin voimin sisään, hypätä esim. saunan oven päälle ja sieltä, mukavasta yläperspektiivistä, vesipisaroiden ulottumattomista, jakaa viisaita neuvoja (lue: huudella julmaa kritiikkiä) ja tuijottaa pistävällä, arvostelevalla katseella ihmisen vedenläträyspuuhia. Toinen kiva ajanviete on ravata uhkarohkeasti edestakaisin suihkussa olevan ihmisen ohi, ja kokeilla hyvää tuuriaan, josko vesipisarat eivät osuisikaan turkkiin haavoittavasti.

Kuitenkin ne kerrat, joina ovi lukitaan, ovat k a m m o t t a v i a. Vaikka molemmat olisivat juuri hetkeä aiemmin käyneet molemmilla tarpeillaan, heti kun vessan ovi menee lukkoon, tulee järisyttävä tarve päästä laatikolle tai vaihtoehtoisesti juomaan vettä saunan vesikiposta, vaikka muuallakin kämpässä on vettä tarjolla. Ovea raavitaan ja pidetään kovaa meteliä. Lopulta kun ovi avataan, ryntää kaksi karvaotusta hirveässä hengenhädässä hiekkisten ja vesikipon luo, seuraa pysähdys ja hetken hämmennys: "Höh, eihän mulla mitään vessahätää ollutkaan!" ja siitä toivuttuaan saattavat lipaista yhden kielellisen vettä ja poistua vessasta vähin äänin jatkamaan sitä mitä olivat olleet puuhaamassa, ennen kuin vessan ovi meni lukkoon.

Mutta saunomispäivät ne vasta onkin parhaita, 
kun pääsee maalaamaan ikkunoihin.

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Kylläpä hihitytti alusta loppuun tämä juttu!
Meillä tapahtui pari päivää sitten ihme: Cisu ja Toto pystyivät leikkimään härpällä vuorotellen aina sen mukaan, kumman nimen lausuin. Yleensä on kiilausta, mustasukkaisuutta - ja pyllyhaukkailua. Eräs ystäväni on erityisen huvittunut siitä, että C ja T pyllyhaukkailevat niin usein. Vinkkaan nyt heti hänelle tästä oleellisesta havainnosta, että sattuu sitä haukkaamista paremmissakin perheissä!

Hyvää viikonloppua!

MissMisery kirjoitti...

Kiitos kommentista ja viikonlopputoivotus sinnekin! Meillä osataan myös leikkiä vuorotellen, sen mukaan kumman nimi lausutaan. Pojat ovat myös jakaneet lelut keskenään, E suosii naruja, A:lla on enemmän höyhen- ja kissanminttuhärpäkkeitä, eikä toisen leluilla saa leikkiä. Leikityshetkissä lelujakin siis vaihdetaan lennossa, samalla kuin kissaa. Toki kärsimättömämpi, eli Amos, haluaisi että pelkästään häntä leikitetään, ja yrittää sabotoida Elliottin huolelliset lelun vaanimiset ja tukkii mm. tunnelin juuri, kun Elliott haluaisi rynnätä lelun kimppuun sen läpi. On rankkaa tuo päivittäinen valtataistelu. Ainakin emännälle sitä katsella. :)