12.7.2010

Loppu ahmimiselle

Amoksella on pitkään ollut ikävä tapa imuroida täysi raksukippo hetkessä tyhjäksi. Tyylinä on ollut "suu täyteen ja nielaisu", pureskeluhan tunnetusti on vain nössöjä varten. Kuivaruoka on laitettu kissoille tarjolle sillä ajatuksella, että kiposta napsitaan muutama raksu silloin tällöin sinä aikana, kun emäntä on töissä. Systeemi ei kuitenkaan ole toiminut, sillä kun emäntä on aamulla töihin lähtiessään laittanut täyden kuivaruokakipon lattialle, on raksuahmatti-Amos hyökännyt salamana ruoan kimppuun ja kippo on yleensä tyhjä alle tunnissa. Käytöksellään Amos on siis aiheuttanut itselleen sekä Elliottille lievähkön nälänhädän aina iltapäiviksi. Ratkaisu ongelmaan löytyi viime visiitillä Zooplus-sivustolle. Henkilökunnan silmiin osui tuote nimeltä Cat Activity Fun Board. Se on ollut käytössä kohta kuukauden ja tulokset ovat erinomaisia. Amos syö raksuja yhden kerrallaan ja välillä jopa pureskelee! Aivan mahtavaa. Uusi hupitarjotin viihdyttää karvaäijää myös öiseen aikaan ja emäntäkin saa olla rauhassa. Pikselivideo puhukoot puolestaan.

8 kommenttia:

Hra Mäykynen kirjoitti...

Meilläkin on tuollainen, mutta varsinkaan Mäykynen ei ole kyllä yhtään noin rauhallinen, jos hökötyksessä on raksuja. Tosin meillä siellä ei olekaan koskaan ollut kasaa raksuja, vaan vain pieni kourallinen aktivointiraksuja ja niitä pitää sitten kauhealla hösellyksellä syödä kilpaa Ellin kanssa. Voisi ehkä joskus kokeilla isommallakin määrällä. Olin videossa näkevinäni, että raksulauta on teillä teipattu lattiaan? Hyvä idea, muuten se luultavasti ennemmin tai myöhemmin kipattaisi nurin...

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Tuo tarjotin näyttää näppärälle ja kissalle paljon puuhaa, kun onkii raksuja. Kollo kyllä pureksii raksut, mutta ahmii ja jos kotoa lähteissä jättää raksuja kuppiin tarjolle niin ne on hetkessä hotkittu pois.

MissMisery kirjoitti...

Jep, tarjotin on isketty jesarilla kiinni lattiaan, koska muuten Amos kuljettelisi sitä ympäri kämppää. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kiva tuo lauta, en ole edes huomannut tuollaista Zooplussalla aiemmin. Meillekin voisi olla ihan hyvä idea, Jasper on nimittäin myös sellainen raksuimuri. Vähän epäilyttää, saisiko noissa reunassa olevista kipoista tosiaan raksuja jotenkin ulos?

Eve kirjoitti...

Ihana! :D

MissMisery kirjoitti...

Destinova: Voin kertoa, että raksujen onkiminen tarjottimen reunalla olevista läpinäkyvistä kipoista on kissalle mahdollista. Onnistuminen riippuu varmaan aika paljon myös kissan kärsivällisyydestä ja tassujen koosta. Elliott osaa tempun, Amos ei. Itse asiassa Elliott ei edes välitä onkia kuivaruokaa muista tarjottimen osista. Aivan kuin pojilla olisi joku keskinäinen reviirisopimus, että kipot ovat Elliottin aluetta ja Amos ei niihin koske, ja koko loppu tarjotin kuuluu Amokselle.

Elina V. kirjoitti...

Hauskan näköinen vekotin. Täytynee näyttää tuo muutamalle kouluttajalle huomenissa ;)

Jonna kirjoitti...

Hauska vehje. Me halutaan kans. Tuskin se Pietsun syömistä vähentää? Se kun on jatkuvalla lihotuskuurilla kun on niin laiha. Tuossa olisi vaan niin mukavasti ADHD kissalle tekemistä :)