25.3.2012

Lupaavia tuloksia

Ökoplus-kokeilu etenee hyvin. Molemmat kissat ovat asioineet normaalisti laatikolla, jossa on nyt noin puolet vanhaa mikrohiekkaa (Extreme Classic hajustamaton) ja loput Ökoplus-purua. Ilo on ollut havaita, että puupurua pojat jaksavat tonkia ainoastaan sen verran, mikä on tarpeellista, joten hiekkaa kulkeutuu tassuissa ympäri kämppää paljon vähemmän kuin aikaisemmin. Mikrohiekka-aikakaudella Amoksella oli tapana kuopia hiekkaa vähän turhankin innokkaasti ja ilmeisesti hän välillä jopa ihan huvin vuoksi kävi laatikolla pyörimässä ja tonkimassa.

"Itekin halusit aina leikkiä kaivinkonetta hiekkalaatikolla. Miksen mä sais?"

Positiivisena muutoksena mainittakoon myös, että kissojen aivastelu ja astmaattinen yskiminen hiekkalaatikkokäynnin jälkeen on vähentynyt. Myös henkilökunta vetää keuhkoihinsa mieluummin havupuuntuoksuista puupölyä, kuin hienojakoisem-
paa savipölyä. Sisäilman laatu on paranemaan päin. Lisäksi kaksijalkaisen mielestä lattialla pyörivä isompi puumoska on huomattavasti vähemmän ärsyttävää jalkapohjaan kuin savihiekka, ja on mukavampi siivota pois, jos sitä on osunut kylppärin lattialla oleviin vesiroiskeisiin. Itse laatikon siivoaminen on myös muuttunut helpommaksi, sillä puupuru ei takerru ärsyttävällä tavalla kiinni laatikon reunoihin, kuten mikrohiekka.
  
Vapolta tuli pieni näytepaketti puupellettejä. Kookkaita ovat, kuten kuvasta näkyy, ja reunat terävän rosoisia ainakin ihmiskäteen. Testattiin myös puupelletin imukykyä ja puruksi hajoamista, eivätkä tulokset hirveästi vakuuttaneet. Tällä hetkellä näyttää jokseenkin epätodennäköiseltä, että näiden isoimpien lämmityspellettien käyttöön ikinä siirrytään. Pitäydymme kissoille tarkoitetuissa tuotteissa, jotta herrasväen herkät tassut pysyvät ehjinä ja laatikkokäynneissä säilyisi mielekkyys.

Jos Sinulla on positiivista sanottavaa Vapon lämmityspellettien käytöstä kissanhiekkana, ole hyvä ja kommentoi!

6 kommenttia:

luolaleijona kirjoitti...

Voi kun meilläkin onnistuisi ököplussan käyttö. Erityisesti ekologisuus ja puupölyn edut savipölyyn nähden kiinnostaisivat, mutta meillä Aslan teki aikoinaan ökölakon (pentuaikoina meillä käytettiin ököä ja siirryttiin mikrohiekkaan tuon takia myöhemmin) ja alkoi protestipissailemaan ja Raichukin yski aikoinaan ökön takia kuitenkin enemmän - ilmeisesti se pölysi sen verran enemmän kuitenkin, vaikka onkin terveellisempää pölyä.

*-* kirjoitti...

Hei
Ei todellakaan ole. Meillä kolmenkissan taloudessa 1pelletti vessa ja 3pelletein varusteltua "tavisvessaa" huomasimme että lämmityspelelletti on kova ja huonoa imemään verrattuna lähimarketti pelletteihin, joten eivät sido hajuakaan tosiaan pisusta puhumattakaan harmi koska iso erä tulee halvemmaksi ;)
Pellettien plussaa tosiaan on toi kompostointi ja oma hyvä tuoksunsa ja kylpyhuoneen lattiakaakeleiden pesu on helpompaakun ei tarvitse hinkata paakuuntuvaa mikrohiekkaa kosteantilan lattiasta..:)
Peletti reikävessa taas on mielestäni työläämpi putsata kuin tavis vessa mutta nämä tietenkin makuasioita. ja helpottaa se wc:ssä asioijia kaikkia kun isot jätökset voi poimia hajuhaittoineeen tuoreeltaan wcpönttöön ilman putkirikko uhkaa...
kevät terkuin Susa

Anonyymi kirjoitti...

Kokeile cats bestin minipelletin ja ökoplussan sekoitusta. Minipelletti ei pölyä juurikaan (ainakaan 20 l säkissä, 10l säkissä enemmän muhjua) mutta VALITETTAVASTI se ei oikein aina kauniisti pysy paakussa jos kuopijoita on useampi tai ne ovat ahkeria. Lisäksi se tekee isoja paakkuja eli kulutus on melkoista. Pelkkä ökoplussa taas pölyää ja se mietityttää ainakin itseäni kun tuo itis köhii muutenkin välillä ja suvussa astma-alttiutta.

MissMisery kirjoitti...

Kiitos vinkeistä!
Tarkoitus on tosiaan siirtyä Ökoplussan kautta ensin paakkuuntuviin minipelletteihin ja sitten paakkuuntumattomiin, jolloin otetaan omatekoinen pellettivessa rei'itetyllä välipohjalla käyttöön. Totta on, että Ökoplus pölyää melkoisesti, mutta jotenkin sitä sietää paljon paremmin kuin savipölyä - jopa siitepölyallergikkona! :O

Cat's Bestiä tullaan todennäköisesti kokeilemaan jossain välivaiheessa. Ideaalisin tilanne olisi, että kissat saataisiin totutettua lähimarketeista saataviin halvimpiin pelletteihin (Pirkka, Rainbow).

Jos joku on vertaillut Rainbow-, Pirkka- ja Lidl-pellettejä, olisi kiinnostavaa kuulla myös niiden eroista (jos sellaisia on)!

Marse kirjoitti...

Moi,
Meillä käytössä kotimainen tuote http://www.petpal.fi/ ja sieltä nuo Eco Bastis paakkuuntuva kissanhiekka tai Petpal paakkuuntuva puurouhehiekka. Tuotteistoa on kehitetty ja ollaan oltu mukana "kehitysmatkalla" ja nyt ollaan kyllä tyytyväisiä näihin tuloksiin. Pissat ei laatikossa helpolla haise ja haluttaessa paakkuntuvasta saa ne paakut poiskin. Ei tosiaan haise eikä pölyä, mutta tottakai tassuissa kulkeentuu matskua mukana. Etenkin siamin kourissa, kun siellä pitää niin antaumuksella välillä kuopsutella :)

Jonna kirjoitti...

Onpas hauska kuulla teidän kokeilusta. Olen itse miettinyt myös siirtymistä puupellettiin nyt kun Pieta on leikattu ja haju ei ole enää niin järisyttävä. Hauskaa jos sitä saa paakkuntuvanakin. Min en niin noista välipohjavessoista perusta :)