19.5.2012

Kesää odotellessa

"Ja taas tulee raippaa meidän ihmisorjalle. Valitettavasti täytyy todeta, ettei ole asiat hirveesti edennyt sen suhteen, että saataisiin lämpöä ja säänkestäviä kivoja kalusteita parvekkeelle, jotta voisimme niille kivuta ja tuijotella tirppojen elämää. Kovin vilpoisa on tuuli ja parvekkeen betoni edelleen jäätävän kylmä. Eivät edes parvekkeelle levitetyt räsymatot auta varpaideni ahdinkoon, vaan joka askeleen jälkeen on pakko ravistella ikävä kylmyys pois tassuista (mikä - toim. huom. - on suupielet ylös nostava näky). Paikallaan jos hetken pönöttää, on turvallista seisoa vain kolmella tassulla, että se yksi edes säästyy paleltumilta."

Parempi olisikin poikain hengata vain saunassa kesähelteisiin asti. Varpaat vatsakarvojen lämmössä vedottomassa nurkassa - aaah! Elliottin nautiskellessa olotilastaan Amos, tuo supersankari, joka ei (vieläkään) tunne rajojaan, suunnittelee selkeästi jonkinlaista Spiderpig-kokeilua pitkin saunan kattoa.

"Ulkoa kuuluu välillä kummallista kiljahtelua. Ei oikeen korva ole vielä tottunut sellaiseen. Onko ne jotain.... LAPSIA, vai? YÄK, ihmislapsia meidän kulmilla!!!!!!!! Oikein laumoittain!! OMG! Menee jotenkin pasmat ihan sekaisin pelkästä ajatuksesta, ja korviin ottaa tuo meteli."

Kunnes lähestyvä kesä lopulta lämmittää parvekkeen ja hörökorvat viimein tottuvat pihalta kuuluviin riemun-kiljahduksiin, on keittiön pöytä turvallisin paikka parille arkajalka-vilukissalle tarkkailla lasin läpi maailmanmenoa.

1 kommentti:

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Joo-o, varoivainen pitää olla, se on meidänkin motto!