17.6.2012

Arjen haasteita

Tiedättehän, miten kissaeläimet usein päästessään käsiksi omistajansa kallisarvoisimpaan/harvinaisimpaan/tärkeimpään/
ainutlaatuisimpaan tai korvaamattomimpaan omaisuuteen usein päättävät istua alas ja katsella kyseistä tavaraa rauhallisesti turvallisen etäisyyden päästä miettien: "Oooh wau, onpa upea esine! Sitä ei parane mennä nuuhkimaan eikä koskea edes viiksen kärjellä!"

Exactly my point: ei tapahdu tässä todellisuudessa. Sellaisia kissoja ei ainakaan täällä asu. Sen johdosta ihminen on usein joutunut työllistämään ainoaa aivosoluaan ja kehitellyt mitä erilaisimpia sisustuksellisesti enemmän ja vähemmän kauniita tapoja suojatakseen tavarat, jotka eivät välttämättä kestä kohtaamista kissaeläimen kanssa.

Tämä nyt vielä jotenkin menettelee (ulkonäöllisesti)

Tämän huushollin hullu kissanainen on myös diktaattori ja hygieniafriikki, joka ei halua, että kissat pääsevät penkomaan joka kaappiin, vaikka kaapissa ei olisi mitään herkästi särkyvää, sanottakoon esimerkiksi vaatekaapit ja keittiön kaapit, jotka sisältävät elintarvikkeita ja keittiötarvikkeita.

Kuin suoraan sisustuslehdestä.... not!

Karvapyllyillä ei luonnollisesti ole asiaa myöskään kaappeihin, joissa säilytetään vaarallisia kemikaaleja, kyseessä siis siivouskaappi. Sinne tosin harvemmin yritetään murtautua, koska siellä majailee herrojen arkkivihollinen: imuri.

Ovet, joita ei voi kahlita kiinni viereisen oven kanssa, voi "lukita" jollain isommalla (kuva yllä). Pianojalusta on sopivan painava tähän tarkoitukseen. "Entäs sitten, kun se on oikeassa funktiossaan, eli kannattelee pianoa?" No, silloin tietenkin pojat nauttivat virtuoosimaisesta pianotaituruudesta ja imevät ahneesti isoihin korviinsa jokaisen nuotin! (lue: paras pakopaikka helvetilliseltä pimputukselta on sauna, jonne on jatkuvasti vapaa pääsy)

Onhan olemassa myös ihan tarkoitukseen suunniteltuja tuotteita, lapsilukkoja. Näitä on Elliottin ja Amoksen kotiin hommattu mm. Ikeasta (tuote alla olevassa kuvassa). Keskimmäisen laatikon Ikea-lapsilukon toimivuus on tismalleen yhtä hyvä, kuin alalaatikon maalarinteipin palalla, rumuudesta jokainen saa olla omaa mieltään. Kyseenalaistaa voi myös sen, kannattaako ostaa kalliita muovisia lapsilukkoja, jos teipinpalallakin selviää, ja molemmat vaihtoehdot tekevät yhtä pahaa jälkeä huonekalujen pinnoille. Poikien palvelusväki ei ole tähän päivään mennessä vielä myöskään törmännyt huonekalun ulkopuolelle kiinnitettävään lapsilukkoon, jonka ulkonäöstä voisi sanoa jotain positiivista, tai edes neutraalia.

"Mitäs me ollaan puhuttu lelulaatikoiden lukitsemisesta?!?"

Tuttu näky monessa lemmikkikodissa: alaspäin käännetyt kahvat. Pojat ovat viimein alkaneet availla ovia oikein urakalla, ja pakko oli tämäkin toimenpide tehdä asunnon oviin. Ei pitäisi enää pystyä hyökkäämään makkariin keskellä yötä ja alkaa juosta rallia nukkuvan ihmisen päältä. Amos on myös erikoistunut asunnon ulko-oven avaamisyrityksiin, kahvaan hypitään, ovea raavitaan ja huudetaan kuin viimeistä päivää. Toivottavasti välioven kahvan kääntö auttaa tähänkin. Meteli nimittäin kuuluu aika "kivasti" rappukäytävään.

"Hei, sul on tarkennus ihan pielessä, mä oon täällä 
y l e m p ä n ä!!!"

Yllä olevan kuvan lipastoon tullaan testaamaan parin viikon sisällä (lue: jos/kun henkilökunta ikinä ehtii) Ikean toisenlaista lapsilukkoa, jossa osat asennetaan laatikoiden sisään (kuva alla). Erittäin skeptisesti tämänkin viritelmän toimivuuteen suhtaudutaan, sillä Amos on älykkyydeltään Einstein-tasoa, mutta kaiken kokeilemisessa on oma hauskuutensa, ja saapahan äijä taas uusia virikkeitä.


TOIM.HUOM: 
Tavoitteena tässäkin päivityksessä oli saada molemmista herroista tasapuolisesti kuvia julkaisuun, mutta Elliott, tuo liukas luikku, on alkanut vihata järkkärin läsnäoloa sen verran, että vaikka otettiin äärimmäiset metodit käyttöön (kuva yllä), mokoma karvasuikero pääsi aina livistämään.

1 kommentti:

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Hienoa kamut että pijätte yllä kissojen mainetta voittamattomina neroina ja karpaaseina! Ihmiset on tavallaan ihan fiksuja mutta ne voidaan voittaa sinnikkyydellä. Powa! High five!