1.11.2009

Älykköjen seurassa

Viikon varrella tapahtunutta:

- Amos oppi antamaan tassua toisella harjoituskerralla. Elliott oppi pian sen jälkeen seuraamalla Amoksen suoritusta vierestä. Tassun antamis -tyyli on hyvin erilainen pojilla: Amos lätkäyttää reippaasti tassunsa emännän käteen varpaat lattiaa kohti suunnattuna, Elliott puolestaan ojentaa tassun sivuttain, kuin kätellen. Molemmat suoritukset hyväksytään.

- Amos on oppinut avaamaan oven. Jos emäntä haluaa olla edes hetken omassa rauhassa (esim. vessassa), pitää ovi nykyään lukita.

- Takatassuilla seisomis -harjoitukset jatkuvat edelleen. Elliott hallitsee tempun paremmin, Amoksella on taipumus liioitella. Hän tykkää mieluummin tehdä jättimäisiä pystysuoria loikkia, kuin seisoa käskystä. Kouluttajalla on vielä paljon oppimista.

- Vessaan on hankittu liiketunnistinlamppu yövaloksi ja Amoksen ei enää tarvitse huutaa palvelijaa hereille sytyttämään valoja, kun vessahätä yllättää keskellä yötä.

4 kommenttia:

Elina V. kirjoitti...

Nopeita oppilaita sinulla on siellä kotona :) Valjastapa vielä apuri hommiin ja kuvia esille ;)

Hra Mäykynen kirjoitti...

Amoshan vaikuttaa suorastaan nerolta. Onneksi meillä ei ole ainakaan vielä opittu ovenavaustaitoa. Älykäs kissa on kiva, mutta ihan kaikkea ei silti tarvitsisi tajuta ;)

Jenni kirjoitti...

On kyllä todellisia älykköjä! Yritä vaan tosiaan suunnata kissojen älykkyys muualle kuin ovenkahvoihin (tunnen aina suurta kauhua, kun kuulen ovia avaavista kissoista: hyvästi se viimeinenkin mahdollisuus omistaa edes jotain kissaturvatonta). Munkin piti aiemmin jo kommentoida, että poikien "iltakoulusta" olisi kiva saada lisää tietoa ja kuvia. Meidän pojat ovat mainostaneet kovasti kaikille sukulaisille, että voisivat aloittaa joulun jälkeen koulun, jos joku hankkisi koulutarvikkeita. :)

Lendi kirjoitti...

Ollaanpas siellä edistytty :D Omatoimisesti sekä avustuksella ;)