22.11.2009

High times

Henkilökunta kävi tänään ensimmäistä (!!!) kertaa elämässään kissanäyttelyssä pyörähtämässä, ihan vain itsekseen huvin vuoksi, pojat jäivät kotiin nukkumaan. Tapahtuman pienimuotoisuus yllätti positiivisesti, sillä normaalisti messukeskuksen tapahtumissa ihmismassaa on riittänyt ja tunne on ollut kuin silleillä purkissa. Jonkin verran harmitti, että töiden takia ei päässyt näyttelyyn jo lauantaina, jolloin mm. bengaliherra Mäykynen ja Elliottin veli Nappula olisivat olleet paikalla. Nyt yhtä ainoaa balineesia ei näkynyt, ei ainakaan osunut silmään. MissMisery kuvitteli tunnistavansa näyttelyn itämaisista osanottajista muutaman netin kautta tutun kissan, Ice-Olive's, Tistan ja Yoyon -kissaloiden kasvatteja, sekä muutamia kotikissoja. Täytyy sanoa, että livenä kaikki kissat näyttivät sata kertaa hienommilta. Neloskategorian lisäksi oli pakko tsekata cornish rexit, jotka ovat alkaneet kiehtoa emäntää oudolla ulkonäöllään. Huolellisen käsien desinfioinnin jälkeen emäntä pääsi jopa paijaamaan erästä hienon ruusukkeen voittanutta herraa. Oi, miten pehmoinen hänen turkkinsa oli!

Pakko tunnustaa, että MissMisery ei jostain syystä vieläkään ymmärtänyt täysin näyttelyyn osallistumisen viehätystä. Kenties Turun messukeskuksen ilmanvaihto ei vain pelittänyt kunnolla, ja avonaiset roskikset olisi tietenkin voinut korvata kannellisilla. Ei yksinkertaisesti voi sanoin kuvata sitä tympeää kissanjätösten löyhkää, joka iski sieraimiin raittiista ulkoilmasta sisään astuessa. Herkkänenäinen henkilökunta ei usko, että pystyisi istumaan tuntitolkulla ympäristössä, jossa on näin välttävä ilmanlaatu.

TUROK-näyttelyreissulta pojat saivat tuliaisiksi tunnelin, lisää rapinahiiriä sohvan taakse tungettavaksi, uuden suojuksen kissaboksille sekä lehmäkuosisen Kong Kickeroo -lelun, jota on useammassa blogissa ylistetty taivaisiin. Amos on todella herkkä kissanmintulle ja vainusi lelun jo kaukaa, ennen kuin kasseja oli edes ehditty purkaa. Lelun suosio oli taattu.

Amoksen riehuessa Elliott kellii taustalla ja nauttii vastapestystä (vaaleanpunaiseksi muuttuneesta :[ ) matosta: "Amoksen oksennus on poissa, ihanaa!"

Kyllä kissanminttu Elliottiinkin toimii.

Mutta Amoksesta se tekee ihan maanisen.

Catnip OD.

4 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Oli siellä ainakin 1 balineesi sunnuntaina. Näitä ihanuuksia on vain niin vähän verrattuna sisar-rotuihin.
Lauantaina oli myös kaverikissana Elliotin sisarpuoli, jota ihastelin kovin!!
Nuo hajuhaitat kuuluvat näyttelyihin aina jollain tavalla. Ne on niin voimakkaita, ettei edes kansi niitä peitä. Tietysti se voisi auttaa, jos omistajat laittaisivat jätökset kakkapusseihin. Itsellänikin flunssainen nenä avautui tällaisten roskisten kohdalla ja haju meinasi viedä tajun mennessään;-))

Meillä ja osa kissoista suurinpiirtein sekoaa kissanmintusta, kun taas osa ei ole moksiskaan.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Heikkoa ilmanlaatua ei niin huomaa, kun saapuu näyttelyyn kissan kanssa n. klo 8, jolloin hajuhaittoja ei vielä ole. Ilmanraikkaus varmasi heikkenee, mitä pidemmälle iltapäivään mennään, mutta eihän sitä sitten enää huomaa, kun siihen vähitellen siedättyy ;)

Kissanäyttelyksi Turokia ei voi pitää pienimuotoisena, sillä kissamäärältään se on yksi suurimpia Suomessa järjestettäviä kissanäyttelyitä. Kieltämättä Turokin näyttelytilat ja järjestelyt olivat hyvät, joten moneen muuhun kissanäyttelyynkin verrattuna siellä oli ihan väljää.

En itsekään ihan ymmärtänyt kissanäyttelyitä ennen kuin vein Mäykysen sellaiseen ja vieläkään en niissä juuri viitsisi ilman omaa kissaa käydä. Suuri osa hohdosta on siinä, että siellä pakkotutustuu moniin kissaihmisiin (hiukan epäsosiaalisempikin melkein pakosti juttelee häkkinaapuriensa kanssa päivän aikana) ja kissoihin. Sitten kun parin näyttelyn jälkeen tuntee jo varsinkin oman rodun kissoja ja ihmisiä, niin näyttelyissä on ihan kiva käydä tapaamassa näyttelytuttuja.

Anonyymi kirjoitti...

Hahhah, naurattaa toi vaaleanpunainen matto sulla :D
-Irppu

MissMisery kirjoitti...

No joo. >:[ Haluatko sen joululahjaksi? Ihan silmiä särkee sitä katellessa. Ei vaa, Elliott kyllä rakastaa tuota mattoa yli kaiken, raaskiiko siitä luopua sittenkään...

Tietää ainakin vastaisuudessa miten halpis-Hemtex-matoille käy pesussa. Prkl.