20.4.2010

Ota kiinni jos saat

Kauniin kevätpäivän kunniaksi kissojen palvelija päätti sairastua flunssaan. Kun on kuumetta lähes 39 astetta ja sanoinkuvaamattoman tukkoinen olo, sängyssä makaaminen useimmiten tekee olosta vain entistä kurjemman. Tälllöin voi askarrella kaikkea pientä ja kevyttä, ei mitään liikaa aivotoimintaa vaativaa, ja hoitaa pois rästihommia, joita on lykännyt viikkokausia. Kuten Vänttis-valjaiden tilaaminen. Naiivi ihminen kuvitteli mittojen ottamisen olevan piece of cake, ja hoidettu pois alta aikayksikön. Vaan väärin luuli, ja kerta tuskin on viimeinen. Vasta ostettu, oudontuoksuinen mittanauha herätti suurta levottomuutta pojissa. "Miksi se yrittää hirttää meidät?" Helposta mittaustuokiosta tulikin varsinainen kissajahti, ja mittanauhaa tuskin jatkossa muistetaan hyvällä. Amos ei malttanut olla hetkeäkään paikoillaan, ja Elliott pujahteli käsistä kuin sukkela lumikko ja ilmiselvästi nautti takaa-ajettuna olemisesta. Pako päättyi Catmaxin huipulle, josta molemmat karvaäijät suostuivat laskeutumaan alas vasta, kun vehnänoraskippo otettiin esille. Onneksi lahjonta toimii aina näiden herrojen kohdalla.

Miljoonan mittausyrityksen jälkeen ihmisellä oli lopulta jonkinlaisia suuntaa-antavia lukuja paperilla, ja valokuvia, jotka myös voivat auttaa valjaidentekijää mittatilaus-valjaiden askartelussa. Nyt vain odotellaan puiston kuivumista ja uusia hienoja Vänttisiä.

Pojat ovat kovin närkästyneitä, kun ihminen on kotona, mutta ei tee yhtikäs mitään. Siitä kuuluu vain kamalia niisto- ja köhimisääniä, jotka saavat kovia ääniä inhoavan Amoksen käkättämään ärsyyntyneenä. Aktivointisuunnitelma oli loistava: vedettiin hirveä ralli pitkin kämppää, niin että keittiön pöydällä ollut huonekasvi lensi alas. Hups, ihan vahingossa kaatui. Mitenkähän ne pojat osasivatkaan taas arvata, että kuumeisena ihminen juuri eniten halajaa päästä imuroimaan multaa lattioilta? Mutta tulipa taas yksi rästihomma tehtyä ja vaihdettua kokonaan uudet mullat kasville.

2 kommenttia:

luolaleijona kirjoitti...

Meidänkin pitäisi tilata mittatilausvänttiset. Pojilla on nyt muistaakseni m-koot (tai s?), joista pääsee livahtamaan pois peruuttamalla ja vääntelemällä itseään. Kerro ihmeessä sitten kokemuksia mittojen mukaan tilatuista Vänttisistä itämaisilla herroilla! =)

Perdita kirjoitti...

Mittatilaus Vänttiset on kyllä todella hyvät. Siriuksella kun on m koon kaulaosa on pojalle liian pieni ja l koon hiukan liian iso. Niinpä näyttelyssä Arja itse mittaili Siriuksen ja postissa tuli todella hyvin istuvat valjaat sitten Sikke pojalle.
Joten suosittelemme. :)