21.6.2010

Tähän voisi jopa tottua

Amos: "Tyytyväisenä tässä möllöttelen. Meillä on nyt ihan kissanpäivät. Tämän viikon emäntä hengailee taas kotioloissa enemmän kuin normaalisti. Palvelutaso on parantunut huimasti, hyvää sapuskaa on saapunut Saksanmaalta ja hiekkalaatikkokin on moitteettomassa kunnossa. Ei tarvi edes jatkuvasti mäkättää. Yhteisiä leikkihetkiä on enemmän, uusia rapinahiiriä liikkuu sohvan ja sängyn alla (ja osa vielä kaapissa odottamassa hännän typistystä), ja uusia herkullisen tuoksuisia nahkahuiskiakin (mainos: kolme yhden hinnalla Mustista ja Mirristä) on ilmaantunut leluvarastoomme. Se entinen olikin ihan naurettavan näköinen, kun nahkasuikaleita oli jäljellä vain yksi kappale. Mitäs tekevät niistä niin syötävän hyviä."

"Täällä on viime aikoina rampannut jatkuvasti väkeä, ja ollaan päästy parinakin päivänä ulkoilemaan yhtä aikaa Elliottin kanssa puistoon. On ollut kieltämättä vähän pelottavaa kulkea vieraiden ihmisten kanssa pihalla, mutta eiköhän siihen vähitellen totu. Elliott ei tietenkään ole moksiskaan, se antaa kenen tahansa olla fleksinpitelijänä. Mua taas vähän epäilyttää kaikki ja menen aika matalana, mahakarvat maata viistäen. Muistiini on tallentunut liian monia traumaattisia tilanteita, kun on tullut naapureita (ja heidän koiriaan) vastaan pihalla. Eilenkin sattui jotain yllättävää ja järkyttävää, kun olin ihan vain kaksistaan emännän kanssa ulkoilemassa. Käveltiin puistossa kaikessa rauhassa, kun yhtäkkiä läheisen talon pihasta hyökkäsi meitä kohti irrallaan oleva kääpiöpinseri aggressiivisesti räksyttäen. Koiran haju- ja näköaistissa oli onneksi sen verran vikaa, ettei se huomannut muuta kuin emännän, vaikka olin siinä ihan parin metrin päässä tiukasti nurmikkoon painautuneena. Juuri kun piski oli hyökkäämässä kiinni palvelijani jalkoihin, se huudettiin vihaisesti takaisin omaan pihaansa. Huh huh. Siinä olisi voinut käydä pahasti. Koiralle siis, jos se olisi käynyt emäntäni kimppuun ja minun olisi pitänyt puuttua asiaan."Elliott: "Itse olen viime päivinä testaillut emännän asettamien sääntöjen ehdottomuutta. Muun muassa tälle hyllylle ei jostain syystä saisi kiivetä. En ymmärrä. Olenhan kevyt kuin höyhen. Emäntä sanoo, että kaikki tämän talouden hyllyt pysyvät seinässä vain pyhällä hengellä. Ei ole sellaisia täällä kyllä nähty. Joka tapauksessa me kissat vaadimme parempia seinämateriaaleja ja luotettavampia hyllykiinnityksiä! Ei ole kiva, kun hyllyt tipahtelee tassujen alta. Ihan läskiksihän sitä alkaa itsensä kohta tuntea."

"Vänttisiä olen nyt ehtinyt testaamaan vähän rankemmilla otteilla ja havainnut, että niistä pääsee pakenemaan suht näppärästi. Testi suoritettiin sisätiloissa, sillä enhän haluaisi aiheuttaa tarpeetonta stressiä palvelijallemme. Testiä seuranneella ulkoilukerralla vyötärölenkki tuntui oudon tiukalta. Vai olenko vain syönyt liikaa possunsuikaleita?"

Ei kommentteja: