20.6.2009

Keskikesän juhlava ulkoilu

"Vaikka yleensä kritisoin tuon palvelijan toimia aika rankasti, täytyy myöntää, ettei se kuitenkaan ihan läpeensä paha ole. Tultiin juuri ehkä parhaimmalta kaupunkimaisemissa tapahtuneelta ulkoilulta ikinä. Oli harvinaisen hiljaista: autoja meni vain pari minuutissa, pyöräilijöitä vain muutama ja vain yksi koiranulkoiluttaja tuli vastaan. Tai ei kirjaimellisesti "vastaan". Aika kaukaa ne meidät aina kiertää, koska olen varmaan vaan niin pelottava niiden mielestä, ettei ne uskalla tulla lähelle. Niiden jalat vain tutisee, kun ne kohtaa mun häijyn ja jäätävän Mynthon-katseen (kts. kuva yllä)."

"Toisin sanoen, tänään sain kulkea ihan rauhassa pihalla ilman häiriötekijöitä, mikä oli äärimmäisen miellyttävää. Viivyttiin raittiissa ulkoilmassa lähes pari tuntia. Parasta tämän päivän lenkkeilyssä oli se, että emäntä antoi mun (yrittää) kiivetä niin moneen puuhun kuin halusin. Kokeilin ainakin seitsemää eri tammea, yhtä vaahteraa ja kolmea koivua. En nyt ihan tosissani ollut tän kiipeilyn suhteen tänään. Aina vaan metri tai pari runkoa ylös ja siinä hengailin vähän aikaa ja pomppu alas. Ei huvittanut oksille mennä, emäntäkin varmaan oli iloinen siitä. Ja kun yhdestä puusta oli laskeuduttu, kirmasin hullunkiilto silmissä seuraavaan puuhun."

"Kohtasin myös lukuisia saaliseläimiä: pörriäisiä juhannusruusuissa, tiaisia, räkättejä ja harakoita puissa ja pusikoissa ja puluja nurmikolla ja soratiellä. Aloitin pienimmästä ja siirryin siitä heti isoimpaan, eli puluun. Jätin tiaiset, räkätit ja harakat tällä kertaa rauhaan, kun niillä näytti olevan meneillään jonkinlainen sota, mitä kuitenkin oli kiinnostava seurata. Olisihan siitäkin helposti saaliin voinut napata, kun olivat niin keskittyneitä toistensa jahtaamiseen. Harmillista kyllä, pulu, jonka perään ryntäsin monta kertaa, huomasi aina perässäni narun päässä tömistelevän emännän ja menetin loistavan paistin. Oma suojavärikään ei ehkä ole paras mahdollinen näin kesäaikaan. Talvella voisi olla paremmat tsänssit napata jotain - kunhan mun päälle ei pueta mitään huutavan räikeetä."

Nokosilla rankan ulkoilun jälkeen

Ei kommentteja: